Jean Todt, az FIA elnöke és Chase Carey, a Forma-1 vezérigazgatója egyetértenek abban, hogy a jelenleg tíz csapatot számláló mezőnyt jó lenne tizenkettesre bővíteni, ami két új csapatot jelentene.

A Forma-1-ben 2012 óta, a HRT kiszállása óta nem szerepelt tizenkét alakulat, az utóbbi évek új belépői közül csak a Haas tudott megkapaszkodni a mezőnyben. Noha több csapat is érdeklődik a beszállás iránt, az FIA egyelőre nem írt ki tendert.

“Jobban örülnék, ha tizenkét csapatunk lenne” – jelentette ki Todt. “Gyakran kopogtatnak nálunk érdeklődők, de eddig senki nem tudott igazán meggyőző lenni. Ha igazán komolyan vehető jelentkezők szeretnének csatlakozni, nagyon örülnék egy tizenkét csapatot számláló F1-es mezőnynek.”

“Ez lenne az ideális létszám, de tíz jó és versenyképes csapattal is működhet a bajnokság.”

Carey szerint új jelentkezések elfogadása előtt a Forma-1 létre akar hozni egy üzletileg stabil platformot. “Az egyik legfontosabb célkitűzésünk, hogy jobb üzlet legyen csapatot birtokolni” – mondta Carey.

“Azt akarjuk, hogy ennek értéke legyen. De ahogy korábban is mondtuk, egészséges csapatokra van szükségünk, a minőség fontosabb a mennyiségnél.”

“Tizenkét egészséges, életképes csapat jobb a tíznél, de nem szeretnék tíz jól működő és két szenvedő csapatot látni.”