A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) párizsi díjkiosztója előtt nyilatkozott, az angol természetesen nem kerülhette el a jövőjére, a 2021-es folytatásra vonatkozó kérdéseket, miután az elmúlt két hétben komoly témává vált, hogy mercedeses szerződése kifutása után a Ferrarihoz igazolhat.

“Érdekes időszak ez, mert nagyon sok versenyző keresi a helyét. Totót minden pilóta hívogatja – köztük az is, aki nemrég volt itt (Max Verstappen, esetleg Fernando Alonso – szerk.) –, a saját csapatukat elhagyva a Mercedeshez szeretnének jönni. Érthető a dolog, hiszen mindenki győzni akar, mindenki a győztes csapat tagja szeretne lenni” – állította a Hamilton.

“De nem tartom ezt stresszesnek, Totóval mindig is egyenes, tiszta kommunikáció volt köztünk, sosem titkolóztunk, és ez így is marad” – tette hozzá.

“Én nagyon szeretem a mostani csapatomat, a munkatársaimat, szóval nehéz lenne hátrahagyni valamit, amit ennyire szeretek. A csapatot, a stábot, a főnököket. 13 éves korom óta a Mercedeshez tartozom, szóval nehéz elképzelni, hogy máshol legyek.”

Hamilton: Néha jó a változás! 1

“Az elmúlt hét évben közösen felépített csapat jelenleg dominál. Persze időbe is telt, mire egy ilyen erőt és ilyen egyenletes teljesítményt hoztunk össze. Ez nem megy egyik napról a másikra, a többi csapatnál pedig jelenleg nincs meg az az egység, ami nálunk. Az ilyesmi mindig időbe telik” – utalt arra, hogy talán nem lenne érdemes kockáztatnia az átszerződéssel.

Hamilton ugyanakkor arra is célzott, hogy ha a szintén 2020-ban lejáró szerződésű Wolff távozik, talán ő is válthat.

“Hogy Toto nélkül is ugyanilyen lenne minden? Nem hiszem. De azt kell tennie, amit a maga, a családja, a jövője szempontjából a legjobbnak lát, ahogy én is azt teszem majd, amit a legjobbnak gondolok, amikor eljön a döntés ideje. Néha jó dolog a változás.”