A Forma-1-es szabályok 2020-ra többé-kevésbé változatlanok maradnak, ami alapján a Mercedes lehet a favorit, a Red Bull és a Ferrari pedig folytathatja a felzárkózást.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint nem lehet kizárni, hogy a McLaren is érhet el jó eredményeket. A wokingiak idén tükörsimán hozták a bajnokság negyedik helyét, Carlos Sainznak volt egy dobogója is.

“Mindig is azt az álláspontot képviseltük, hogy a szabályok változatlansága esetén az erőviszonyok előbb-utóbb kiegyenlítik egymást” – mondta Wolff. “Legalábbis jóval nagyobb az esély erre, mint egy teljesen új szabályrendszer bevezetése esetén.”

“Nyugodtan mondhatjuk, hogy jelenleg három csapat is képes futamokat nyerni, sőt akár világbajnokságot is, ha minden összeáll.”

“A McLaren jócskán csökkentette a hátrányát, az egész mezőnyből az övék volt a legnagyobb ugrás. Véleményem szerint ők is ott lesznek a mezőny elején, de minimum a környékén.”

“Jövőre sokkal nehezebb szezon jön. Nem hiszem, hogy bármelyik csapat eljut majd 10-12 győzelemig, de mindent megteszünk majd, hogy a gyenge pontjainkon dolgozva továbbra is jól teljesítsünk.”