Sebastian Vettel idén nem zárt túl jó évet, voltak ugyan jó hétvégéi, de összességében inkább szétesett szezont produkált, végül fiatal csapattársa, Charles Leclerc mögött csak az 5. lett a világbajnokságban.

Az év folyamán egyesek már a négyszeres bajnok fejét követelték, míg mások arról spekuláltak és spekulálnak még most is – a pilóta cáfolatai ellenére is –, hogy ez lehetett Vettel utolsó éve, ki fog szállni.

2009-13 közti Red Bull-os csapattársa, a versenyzéstől mostanra teljesen visszavonult Mark Webber ugyan nem hiszi, hogy Vettel kiszáll, de úgy véli, ahhoz, hogy újra formába kerüljön, külső segítséget is igénybe kellene vennie, ami eddig nagyon nem volt jellemző rá.

“Azt hiszem, ez lesz Sebastian pályafutásának legfontosabb tele. Igazi küzdő, igazi győztes, de hibája, hogy nem igazán hallgat másokra” – mondta a 43 éves ausztrál a brit Channel 4 adásában.

F1: Vettelnek tanács, segítség kellene 1

“Szerintem szüksége lenne néhány jó tanácsra, mert ismeretlen terep jön számára, ahogy a karrierje utolsó szakaszába lép, jól jönne neki néhány szakmai tanács olyanoktól, akik megjárták már ezt az utat. Így újra felébredhetne benne a szenvedély, az energia, a motiváció.”

“Mostanra három gyerek várja otthon, miközben jövőre 22 futam lesz. Nekem nincs gyerekem, de ez biztosan nagy kihívás lesz, olyan kihívás, amivel sok másik versenyzőnek nem kell megküzdenie. Az volt az eddigi legrosszabb (ferraris) idénye, komolyan fel kell szívnia magát a jövő évre” – magyarázta.