2021-ben teljesen új korszak indul a Forma-1-ben, az átfogó szabályváltoztatások mellett a költségplafont is bevezetik. Ezzel párhuzamosan a bevételek jelenlegi elosztásának rendszerét is felül akarják vizsgálni.

A pénzdíjakat jelenleg egy meglehetősen bonyolult és átláthatatlan rendszer alapján osztogatják, a legnagyobb vesztesek főleg a kiscsapatok. A Liberty Media a pénzdíjazást és a sport irányítási rendszerét is át akarja alakítani.

“Folyamatban vannak az egyeztetések. Meglehet, hogy mások nyilvánosan is folytatnak tárgyalásokat, de mi nem” – fogalmazott Carey. “A megbeszélések utolsó szakaszában vagyunk.”

“Ennek a sportnak a velejárója, hogy akármit csinálunk, mindig van egy kis felhajtás körülötte, de ezzel nincs problémám. Az a célunk, hogy az összes csapattal megegyezzünk a lehető leghamarabb.”

“Néhány szerződést éppen a napokban kaptak kézhez a csapathoz, ezek tartalma továbbra sem lesz nyilvános. A megbeszélések tárgya köztünk marad, így konkrét határidőnk sincs az aláírásra.”

Sokak szerint a Liberty által diktált pénzügyi feltételeken is múlik, hogy a Mercedes marad-e a Forma-1-ben. Toto Wolff csapatfőnök igyekezett eloszlatni a kételyeket.

“Akármilyen számokról is legyen szó, minden növekszik” – állítja Wolff. “Kereskedelmi szempontból nem lenne helyes éppen most elhagyni a sportot, amikor új lehetőségek nyílnak meg.”