A Red Bull 2019-ben új korszakot nyitott a Hondával, de az első közös év a várakozásoknak megfelelően még nem hozott nagy előrelépést, a csapat nagyjából ugyanolyan eredményeket ért el, mint korábban a Renault-val.

A motorsportfőnök Helmut Marko által beígért öt győzelemből is “csak” három lett, amiért ugyan sokan fél karjukat odaadnák, de a Red Bullnál évek óta a bajnoki küzdelemre váró Max Verstappennek ennél jóval több kell ahhoz, hogy 2021-re ne menjen másik csapathoz – minden bizonnyal a Mercedeshez.

“Mivel a szabályok nem változnak, jobb esély van arra, hogy a Red Bull már a szezon kezdetétől harcban lehet. Reménykedem, de majd meglátjuk, mi lesz” – mondta 2020 kapcsán a holland pilóta édesapja, Jos Verstappen.

Marko bizakodó, úgy érzi, a jövő évre már tényleg összeállhat minden ahhoz, hogy legalábbis megkísérelhessék elérni a kitűzött célt, azaz Verstappen az F1 történetének legfiatalabb bajnokává való tételét.

“Nyilván a Mercedes a favorit, de azt hiszem, 2020 már a mi évünk lehet” – mondta a holland Formule 1-nek. 

“Max is nagyon érett idényt teljesített, sosem láttam még ennyire érettnek. Emellett azt is tudjuk, mit várhatunk a Hondától, hiszen amiket eddig ígértek, azokat mind teljesítették is” – folytatta az osztrák.

F1: A Red Bull éve lesz 2020? 1

A jövő évi sikeres szereplésnek óriási tétje van, ha nem mennek (nagyon) jól a dolgok, a Red Bull nem pusztán Verstappent veszítheti el, az egész csapat jövője kérdőjeleződhet meg, hiszen a Honda mindössze 2021-ig vállalta a közös munkát, kiemelkedő eredmények nélkül a japánok újra a távozás mellett dönthetnek, és mivel a Ferrari és a Mercedes valószínűleg nem adna motort a veszélyes riválisnak, a Renault-val pedig már felégették a hidakat, erőforrás nélkül az energiaital-gyártó is veheti a kalapját.