A Red Bull a héten jelentette be, hogy megszületett a megállapodás a Hondával, az eredetileg 2020 végén lejáró megállapodást 2021-ig hosszabbították meg a japánokkal.

Ez mindössze egy plusz évet jelent a Red Bull és a Toro Rosso számára, a Hondának azonban jó oka volt arra, hogy nem vállalt több szezont.

2021-ben teljesen új szabályokkal folytatódik a Forma-1, 2021 után pedig a motorfejlesztésben is szigorú korlátozások jöhetnek a költségek csökkentése érdekében. A költségcsökkentésért erősen lobbizó Honda tisztában akar lenni a várható játékszabályokkal, addig nem kötelezi el magát.

“Nagyszerű hír, hogy 2020 utánra is elkötelezte magát a Honda, még minimum két abszolút fix évünk van” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

“Arra várnak, hogyan alakulnak a szabályok 2021-re, de leginkább 2022-re, amikor akár motorbefagyasztás is jöhet a költségek leszorítása érdekében.”

“Ezek a motorok és a felhasznált technológiák hihetetlenül drágák. Úgy gondolom, minden gyártó szeretne költségcsökkentést ezen a területen.”

“Beszélgetünk a jövőről, eddig sem csak és kizárólag 2021-ről tárgyaltunk. Ez egy nagyszerű partnerség, de tisztán látásra van szükségünk a szabályokkal kapcsolatban.”