A Forma-1-ben a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjra már csak egy 2020-as ülés maradt nyitott, a csapattól távozó Robert Kubica utódját nem nevezte meg eddig a Williams.

Persze eddig is tudni lehetett, ki a jelölt: a csapat tesztpilótája, Nicholas Latifi volt az egyértelmű befutó, ám mostantól hivatalos a dolog, miután csütörtök reggel a Williams hivatalosan is bejelentette az igazolást.

A 24 éves kanadai milliárdoscsemete idén a jól ment a Forma-2-ben, az abu-dzabi forduló előtt a bajnokság 2. helyén áll, a Williamsnél pedig összesen hat szabadedzésen vezette az autót.

Elkelt az utolsó Forma-1-es ülés 1

“Izgalommal tölt el, hogy 2020-ban versenyzővé léphetek elő. Nagyon élveztem idén a csapattal való munkát, az autó fejlesztését és igyekeztem segíteni mindenben, amiben tudtam. Nagyon várom a közös utunk folytatását, izgatottan tekintek 2020-as Ausztrál Nagydíjon való Forma-1-es bemutatkozásom elé!” – mondta Latifi.

A csapatot vezető Claire Williams így nyilatkozott:

“Örömmel jelentem be, hogy Nicholas 2020-ra versenyzővé lép elő George (Russell) mellé. A Williamsnél mindannyiunknak nagyon tetszett, amit idén a Forma-2-ben mutatott, ahogy a csapat iránti elkötelezettsége, a színfalak mögött végzett munkája is. Nicholas a csapat megbecsült tagjává vált, alig várjuk, hogy az új szerepében küzdhessen velünk a középmezőnybe való visszakapaszkodásért!”