Valtteri Bottas mindössze 17 körig jutott a múlt vasárnapi Forma-1-es Brazil Nagydíjon, a finn ugyanis műszaki hibával kényszerült a pálya szélére húzódni.

“Volt egy kis füst. Én magam nem láttam az autóból, de a csapat szólt. Nem éreztem teljesítményvesztést, a motor egyszerűen csak lekapcsolt a 3-as kanyar után” – mondta a pilóta a kiesést követően.

A Mercedes kedden szállította a meghibásodott erőforrást a brixworth-i motorközpontba, a napokban elvégzett vizsgálatok, elemzések után derül majd ki, használható lesz-e az egység a jövő hétvégi szezonzárón, esetleg egy régebbi motort szerelnek be Abu-Dzabira, vagy rajtbüntetésért cserébe vadonatúj darabbal fut neki az idény utolsó hétvégéjének a finn.

“Még nem tudunk többet az okokról” – idézte a Motorsport.com a technikai igazgató James Allisont. “Azt tudjuk, hogy a futamon magasabb volt az olajfogyasztás, majd fél körrel a leállás előtt hirtelen meredeken – nagyon meredeken – emelkedni kezdett. A motor lekapcsolt, mielőtt látványosan eldurrant volna.”