Szenzációnak számított, hogy Robert Kubica nyolc és fél év kihagyás után 2019-ben újra a Forma-1-es mezőny tagja lett, ám a 34 éves lengyel a sereghajtó Williamsnél igen gyenge szezont teljesített, annak ellenére, hogy nagy szerencsével ő szerezte a brit alakulat idei egyetlen pontját, újonc csapattársa, George Russell csúnyán elverte.

“Nagyon jól!” – mondta, amikor a Brazil Nagydíj hétvégéjén arról kérdezték, hogy érzi magát így a szezon vége felé. “Jól, mert a szezonzáró következik. Hogy őszinte legyek, nagyon hosszú volt ez az év.”

Kubica már ősszel bejelentette, hogy az idény végén távozik a grove-i alakulattól, a jövője viszont még nyitott.

F1: Nagy a verseny Kubicáért 1

A lengyel a Német Túraautó-bajnokságban (DTM) találhat versenyzői ülést, de párhuzamosan Forma-1-es munkája is akadna, az elmúlt időszakban felröppent, hogy a Ferrari a gyári csapat és az Alfa Romeo tesztpilótájaként alkalmazná, a Haasnál teljesen nyíltan beszélnek arról hetek óta, hogy szeretnék őt leigazolni, és immár a Racing Pointnál is elismerték, hogy fejlesztői állást ajánlottak neki.

“Remélem, hogy a következő pár napban már bejelenthetünk valamit” – mondta Interlagosban a Haas-főnök Günther Steiner.

A Racing Point vezetője, Otmar Szafnauer a lengyel Eleven Sportsnak nyilatkozott: “Nagyszerű lenne Robertet a csapathoz hozni. Nagyon nagyra tartjuk, szuper lenne, ha a mi csapatunkat segíthetné.”

Kubica jövője valószínűleg szponzorától, a Williamstől szintén távozó PKN Orlentől függ, a pilóta minden bizonnyal oda szerződik majd, ahol a lengyel olajcég a legjobb üzletet tudja kötni.