A 2019-es szezon első felében viszonylag jól teljesítő Alfa Romeo a nyári szünet után visszaesett, ám az eseménydús Brazil Nagydíjon taroltak: a ki- és visszaeséseknek, Lewis Hamilton utólagos büntetésének köszönhetően Kimi Räikkönent és Antonio Giovinazzit a 4-5. helyen rangsorolták, Interlagosban 22 pontot tettek hozzá az eddigi 35-höz.

A svájci alakulat ezzel egyértelműen ellépett a a konstruktőri bajnokságban a 9. helyen álló Haastól, és mindössze 10 pontra közelítették meg a 7. Racing Pointot, szerencsével a szezonzárón akár még őket is elkaphatják.

A ragyogó eredmény ellenére Kimi Räikkönen nem volt elégedett, bosszantotta, hogy lemaradt a dobogóról, mert a végén nem bírt a gumikkal amúgy keservesen küszködő mclarenes Carlos Sainzcal.

“Nagyszerű, hogy az idei évünk legjobb eredményét ünnepelheti a csapat. Jó nap volt, és végre hoztuk is az eredményt, amiért annyit dolgoztunk. A futam nagy részében magányosak voltunk, de a végén odakerültünk a dolgok sűrűjébe” – magyarázta a 2007-es világbajnok.

“Viszont csalódott vagyok, hogy nem sikerült megelőznöm Sainzot az utólag dobogót érő pozícióért. Megvolt a tempónk hozzá, kétszer is támadtam, de nem sikerült előzni. Az ember mindig többet szeretne, persze így jó, hogy ennyi pontot hoztunk a két autóval” – szögezte le a 40 éves pilóta.

F1: Räikkönen nem elégedett a 4. hellyel 1