A negyedik időt autózta az interlagosi Forma-1-es időmérőn Charles Leclerc, azonban motorcsere miatt megbüntették, ezért csak a 14. helyről várhatja majd a rajtlámpák kialvását. A Ferrari monacói versenyzője nem elégedett a teljesítményével. „Nem hiszem, hogy elérhetetlen lett volna a pole” – nyilatkozta a hét rajtelsőségével a szezon pole-királyának számító Leclerc, aki a közepes abroncsokon vág majd neki a 71 körös versenynek.

„Csalódtam ma magamban, mert az első gyors körömön nagyot hibáztam az első kanyarban, amivel legalább háromtizedet buktam. Ez az én hibám volt, teljes mértékben vállalom is érte a felelősséget” – ostorozta magát. „A csapat remek munkát végzett, az autó megvolt ahhoz, hogy a pole-ért harcoljak. Én azonban nem végeztem jó munkát.”

A hátrasorolásából kifolyólag küzdelmes futamot jósol magának Leclerc. „A tízhelyes büntetésem miatt nehéznek ígérkezik a holnapi nap, de támadó üzemmódba kapcsolok majd. Alapvetően élvezem, ha a mezőny végéről kell harcolni, de most kevésbé fogom, mert a harmadik helyért állok harcban a bajnokságban” – ecsetelte helyzetét a kétszeres nagydíjgyőztes.

„Az élet azonban már csak ilyen. Mindent megteszek majd azért, hogy felzárkózzak, és igyekszem élvezni, amennyire csak lehet!”

Leclerc jelenleg 14 ponttal előzi az összetett harmadik helyén állva a pole-pozícióból induló Max Verstappent, míg csapattársa, Sebastian Vettel 19 egységgel van lemaradva – a német a Red Bull hollandja mellé állhat fel a rajtrácson.