A Red Bullnál 2019-re a Toro Rossó-s Pierre Gasly váltotta a meglepetésre a Renault-hoz igazolt Daniel Ricciardót, ám a francia ifjonc az elvárásokat messze alulmúlva teljesített, így a korábbi ígérgetések ellenére a nyári szünetben lecserélték, ülését a kiscsapatnál idén bemutatkozott újonc, Alexander Albon.

A thai-brit ifjonc ugyan elkövetett hibákat, de a Belga Nagydíj óta tempóban is közelebb volt Max Verstappenhez, a futamokon végig az első hatban végzett, ráadásul még több pontot is gyűjtött, mint a holland sztár, ezért a Red Bull a héten bejelentette, hogy ő marad a nagycsapatnál, míg a Toro Rosso – jövőre Alpha Tauri – Danyiil Kvjattal és a már említett Gaslyval folytatja.

A Brazil Nagydíj előtt Verstappen üdvözölte a választást:

“Rendes srác, akinek az elmúlt 12 hónap igazi hullámvasút lehetett” – mondta Albonról az újságíróknak. Nagyon laza, nagyon nyugis, a csapatnál pedig szeretik az emberek. Laza, ami mindenképp hasznos. És gyors is, a pontokat is hozza. Szerintem az volt a legokosabb döntés, hogy vele folytassuk.”

“Végső soron persze nem nekem kell megítélnem a teljesítményét, ez Christian (Horner, csapatfőnök) és Helmut (Marko, Red Bull-motorsportfőnök) dolga, ők döntenek” – tette hozzá.