Robert Kubicának van Forma-1-es ajánlata a következő évre, igaz, a Haasnál “csak” teszt- és fejlesztőpilóta lehetne. A csapatfőnök Günther Steiner szerint Kubica tapasztalata hasznos lenne a Haas számára, a lengyel azonban még nem döntötte el, elfogadja-e az ajánlatot.

“Ez a téma most parkolópályán van” – ismerte el Steiner. “Már vagy két hete nincs új fejlemény, de remélem, a jövő héten kapunk híreket.”

“Ez inkább rajta múlik. El kell döntenie, mit szeretne csinálni jövőre, mi türelmesen várunk. Ez nagy döntés, tiszteletben tartom, hogy ehhez időre van szüksége.”

A brazíliai hétvégére készülő lengyel közben arról beszélt, örül, hogy az idén sikerült rácáfolnia a kritikusokra. “Hosszú kihagyás után tértem vissza, sokan el sem tudták képzelni, hogy képes leszek így versenyezni” – így Kubica.

“Hallottam sztorikat, hogy így meg úgy nem leszek majd képes reagálni helyzetekre, hogy Monacóban rajthoz sem tudok állni, ehhez képest ott futottam az egyik legjobb versenyemet.”

“Noha nem lehetek elégedett a teljesítményünkkel, azzal nagyon is az vagyok, ahogy a testem, az elmém és az agyam reagált az idei év jelentette hatalmas kihívásra.”

Ha Kubica esetleg úgy dönt, nem marad a Forma-1-ben, a sorozatot irányító Gerhard Berger nagy szeretettel várja a Német Túraautó-bajnokságba (DTM). “Az olyan nagy nevek, mint Robert mindig a kiszemeltjeink között vannak” – ismerte el Berger.

“De sok mindenen múlik a dolog, a költségvetéstől kezdve a szabad ülésekig. De nem kérdés, hogy nagyon szívesen látnám a DTM-ben.”