Lewis Hamilton jelenlegei mercedeses szerződése 2020 végén jár le, de a főnök, Toto Wolff néhány hete jelezte, hogy a bajnoki küzdelem lezárultával, a szezon végét követően szeretné minél előbb rendezni a hosszabbítás kérdését az angollal.

Hamilton a napokban azt mondta, komoly mozgásokra számít a pilótapiacon 2021-re, tudomása szerint már most több pilóta tárgyal különböző csapatokkal – hamarosan ő is ezt teszi majd, bár nem örül a dolognak.

“Épp csak megkötöttem a mostani szerződést, és máris kezdhetek tárgyalni a következőről, ami frusztráló, mert újabb stresszes időszak jön, ringbe kell szállni, barátságos, de belemenős párbeszédet kell folytatni a feltételekről stb. Persze hozzászoktam már, és úgy gondolom, elég jó tárgyaló vagyok” – mondta csütörtökön Sao Paulóban a hatszoros világbajnok.

“De csak egy konfrontációról van szó, nem? Mindkét fél igyekszik a lehető legtöbbet kihozni a maga számára, keressük, hogyan lehet még jobban csinálni a dolgokat, miken kell változtatni, némelyik változás pedig évekig tart. De ijesztő belegondolni, hogy megint ez jön, mert nem könnyű az élet újabb szakaszára elköteleződni, főleg, hogy néha nem is lehet a jövőbe látni. Persze jó érzés, hogy akarják az embert, szóval remélhetőleg hamarosan nekilátunk” – folytatta.

F1: Hamilton konfrontációra készül a csapattal 1

A Mercedesnél nemcsak a pilóták, hanem a főnök, Toto Wolff szerződése is kifut 2020-ban, így egyelőre nem világos, hogy az osztrák marad-e az F1-es projekt élén, más szerepben folytatja-e a német márkánál, ne adj isten a Forma-1 élére katapultál…

“Toto eddig és most is közel tökéletes főnök. Tökéletesen összeillünk, szóval természetesen nem szeretném, ha távozna, főleg, ha én maradok. Persze végső soron az ő döntése. Ha megnézzük, mit építettünk fel közösen, azok a struktúrák egy ideig még működni fognak, de amikor új ember érkezik, az szereti a maga módján vinni a dolgokat, és ez az esetek többségében rosszul sülhet el.”

“Ugyanakkor persze nem egy emberről szól ez a csapat, nagy csoportról van szó, nem fognak tömegével távozni, ők folytatják az eddigi munkát. De fontos számomra (Wolff jövője), szóval várom, hogy tisztázza magában, mit is szeretne, merre tovább.”