Valtteri Bottas harmadik szezonját zárja a Mercedesnél, és bár idén erősebben teljesített, mint 2018-ban, így is harmadszorra maradt alul Lewis Hamiltonnal szemben a bajnoki küzdelemben.

Elődje, a 2016-ban bajnoki címet szerző, majd rögtön visszavonuló Nico Rosberg többször is beszélt arról, hogy pszichikai hadviseléssel lehetne megtörni Hamiltont, de a finn azt mondja, elege van már ebből a témából, tudja ő, hogy mit akar és hogyan.

“Őszintén szólva kicsit unom már ezt a kérdést, minden versenyző külön egyéniség. Én én vagyok, nem Nico” – mondta Interlagosban.

“Természetesen megvan a saját tervem arra, hogyan érjem el a célomat, azaz a bajnoki címet. Ehhez meg kell vernem a csapattársamat és persze a többieket is. Én mindig is úgy voltam vele, hogy a szövegelés helyett a pályán kell teljesíteni, és azzal járok a legjobban, ha képes leszek egyenletesen szerepelni, mindent beleadni.”

“Ha másra fecsérelem az energiámat, az elterelheti a figyelmemet a versenyzésről, pedig az számít. Ha hozom a magam által elvárt szintet, az úgyis zavart kelt egy kicsit a garázs túloldalán, és saját tapasztalatból tudom, hogy olyankor hibázhat is az ember. Megvan a tervem a jövő évre, de nem kívánom megosztani, majd meglátjuk, mi lesz” – magyarázta.