A mezőny jelentős részének, így a Mercedes párosának, a ferraris Sebastian Vettelnek és a Red Bull-os Max Verstappennek is 2020 végéig szól a jelenlegi szerződése, nagy kérdés tehát, hogy ki hol vezet majd a műszaki, sport- és gazdasági szempontból is új korszakot nyitó 2021-től.

A hatszoros világbajnok Lewis Hamilton korábban többször utalt rá, hogy hosszabbít majd a Mercedesszel, ám főnöke, Toto Wolff sem zárja ki, hogy az angol mondjuk a Ferrarihoz igazoljon.

Hamilton azt mondja, képlékeny, homályos kimenetelű időszak következik a pilótapiacon, sőt, már el is indult a tapogatózás, a helyezkedés.

“Biztosan lesznek majd átigazolások, a háttérben sok minden zajlik, minden pilóta tárgyal bizonyos csapatokkal” – állította.

Akár marad a Mercinél, akár máshova megy, a 34 éves angol jövőre és 21-ben is szeretne megküzdeni az új generáció tagjaival, Versteppennel, Charles Leclerc-rel.

“Szerintem mindketten fair, de agresszív stílusban vezetnek, ami nagyon jó. Nem tudom, ki győz majd, de remélem, hogy képes leszek megakadályozni őket benne. Úgy gondom, hogy rövid távon a Ferrarinak van jobb esélye a bajnoki küzdelemre alkalmas autó építésére.”

Hamilton bízik benne, hogy 2021-re megvalósulnak az ígért változtatások, azaz jobb lehet a versenyzés: “Ha tényleg az lesz, amit papíron látunk, akkor talán a versenyzés egyik legjobb korszaka jöhet, abban pedig én is részt akarok venni.”