Miután hosszas tervezgetés, egyeztetés és szavazgatások után a helyi lakossági érdekvédő szervezet blokkolta a Miami belvárosába tervezett utcai Forma-1-es verseny megrendezését, idén tavasszal a floridai metropolisz agglomerációjában található Hard Rock Stadium gazdája kínált alternatív helyszínt.

Ősszel az F1 vezetése hivatalosan is megerősítette, hogy az új cél a Miami Gardensben található stadion környékén való rendezés, ám a helyiek ott is a futam ellen fordultak: annak ellenére, hogy a versenyt a Miami Dolphins otthonát körülölelő parkolóban, azaz magánterületen tartanák, a környező utcák lezárást lehetetlenné tévő határozattal szerették volna elbuktatni a tervet.

Az illetékes önkormányzati vezető, Miami-Dade megye polgármestere viszont közbelépett, Carlos Gimenez pénteken vétóval élt a határozat ellen, indoklása szerint azért, hogy lehetőséget adjon a F1-es futamot illető álláspont átértékelésére.

“Korai lenne egyből elutasítani egy olyan kaliberű rendezvényt, mint a Forma-1-es nagydíj. Továbbra is elkötelezett vagyok Miami Gardens lakossága iránt, de igyekszem módot találni arra, hogy elhozhassuk ide ezt a globális sporteseményt” – nyilatkozta a Miami Heraldnak.

A múlt héten a 13 tagú képviselő-testület 8-5 arányban szavazta meg az útlezárásokat tiltó határozatot, a polgármesteri vétó felülbíráláshoz 9 szavazat szükséges, így az ellenzőknek még egy embert a maguk oldalára kellene állítani, hogy biztosan ellehetetlenítsék az F1-es versenyt.