A Forma-1 2012-ben négy év kihagyás után tért vissza az Amerikai Egyesült Államokba, a texasi Austin mellett célzottan a futam fogadására épült Circuit of the Americas pályán.

Az austini verseny azóta sikeresnek bizonyult, ám a sportág jogtulajdonosa, az amerikai Liberty Media több futamot is szeretne otthonában, a még alig kiaknázott piacon.

A Liberty két éve dolgozik azon, hogy a floridai Miamiba vigye az F1-et, de úgy tűnik, Bernie Ecclestone-nak igaza volt, amikor azt mondta, nem éri meg a fáradságot, hiszen az eredetileg a város körpontjába megálmodott futam elhasalt a helyiek ellenállásán, és nagyon úgy tűnik, ugyanez a sors vár az agglomerációban lévő Hard Rock stadion környékére tervezett versennyel is.

Austinban nem is látnak fenyegetést Miamiban, sokkal inkább az F1 megítélését féltik:

“Miamiban nem a pálya volt a fő attrakció, hanem a környezet. Az F1 vezetése globális úti célokat, ikonikus városképeket emlegetett. A parkolói futam nem igazán passzol az imázshoz” – mondta a COTA főnöke, Bobby Epstein.

“Nem aggódunk a jegyeladások miatt. Nem aggódom, hogy közönségkedvenc lesz a miami futam. Nem lesz egy csodapálya, azonban az valóban aggaszt, hogy milyen hatása lesz a piacra hosszabb távon. Sosem volt problémám azzal, hogy másik futamot is tartsanak ugyanabban az időzónában, mindig is támogattam a további USA-beli versenyek rendezésének tervét, de csak úgy, ha rendesen csinálják” – cikizte Miamit.

“Megbirkóztunk a Mexikói Nagydíj érkezésével és az abból fakadó kezdeti bevételkieséssel is, de ott legalább tényleg felépítettek valamit” – folytatta.