A Mercedesnek nehéz évei voltak Lewis Hamilton és Nico Rosberg egyre inkább elmérgesedő versengése miatt, így ilyen tekintetben megkönnyebbülést jelentett, hogy a német a 2016-os világbajnokság megnyerése után bejelentette visszavonulását.

Rosberget a Williamstől átcsábított Valtteri Bottasszal pótolták, és bár a finnel eddig mindig csak egy-egy évre írtak alá, jövőre már a negyedik évét kezdi a csapatnál, és sosem merült fel, hogy helyette valamelyik ászt, Fernando Alonsót, Sebastian Vettelt vagy Max Verstappent ültessék Hamilton mellé, állítja a főnök, Toto Wolff.

“Mindannyian nagyon magas szintű versenyzők, de fontos, hogy az ember mindent beleadjon, amikor egy kapcsolatban van. Ha a dolgok rosszul mennek, akkor első dolgom, hogy beszéljek az illetővel, hogy kiderüljön, megoldható-e a probléma” – mondta a Sky Italiának Bottas időnként hullámzó teljesítményére utalva.

“Ha nem megoldható, csak akkor beszélek másokkal. Úgy gondolom, pillanatnyilag miénk a legjobb csapat, szerintem Lewis és Valtteri nagyon jó együtt, nem hiszem, hogy ennél jobb párosunk lehetne. Csodálatos a viszonyuk, szóval nem, sosem kerestem meg Sebet, Fernandót vagy Maxot.”

F1: A Merci nem hívta Vettelt, Alonsót vagy Verstappent 1

Wolff külön méltatta az idén Hamiltonnal szemben megint alulmaradó Bottast, állítólag ő is bajnokesélyes versenyzőnek számít:

“Meggyőződésem, hogy ha Bottas jól kezdi az idényt, megnyerheti a bajnoki címet, mert fejben nagyon erős. Jelenleg Lewis annyira erős, hogy senki sem bír vele, de mi két olyan versenyzőt választottunk, aki bajnok lehet, nem arról van szó, hogy az egyik csak Lewis másodhegedűse.”