Miután a Ferrarinál idén bemutatkozott Charles Leclerc az elvárásokat jelentősen felülmúlva szerepelt, sokan követelni kezdték, hogy a Scuderia a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel helyett a fiatal monacóit tegye első számú versenyzőjévé.

Közéjük tartozik a Ferrarinál 1996-99 között, Michael Schuacher másodhegedűseként versenyző Eddie Irvine is, aki igen kemény kritikákat fogalmazott meg Vettelt illetően.

“Már az idény kezdetén mondtam, de akkor mindenki megőrült tőle, hogy Sebastian Vettel könnyű célpont lesz. Úgy gondoltam, hogy Leclerc-nek jó esélye lesz megverni őt, mert szerintem Vettel érdemtelenül négyszeres világbajnok” – mondta az olasz Betway-nek az északír exversenyző.

“Úgy gondolom, hogy nagyon jó pilóta, de nagyon sokat hibázik és sosem tartottam igazán gyorsnak. Ezt látjuk idén is. Láttuk ezt (2014-ben) a Daniel Ricciardo mellett töltött idényében, és most megint Leclerc mellett. Vettel fantasztikus üzletet kötött a Ferrarival, meglepett, hogy leigazolták azután, hogy tönkreverték.”

F1: Vettel érdemtelen világbajnok? 1

“Szerintem a Ferrarinak Leclerc-re kellene koncentrálnia, de láttuk idén, hogy Vettelt nem merik feláldozni, mert négyszeres világbajnok. Futamgyőzelmeket buktak emiatt. Jól ismerem Mattia Binottót, ő volt a mérnököm, okos fickó, nagyon higgadt, de kezelnie kell ezt a nehéz helyzetet, mert szerintem Vettel képes annyi kárt okozni Leclerc bajnoki esélyeit illetően, amennyire Bottas nem képes Lewis esetében” – magyarázta az 1999-es bajnoki második.

“Szerintem egyetlen pilóta van Hamilton szintjén: Leclerc. Ha megnézzük, Vettel mindig vesztesen kerül ki a csatákból, Hamilton mindig agyonveri Vettelt egy az egy ellen. De nézzük meg, mit csinált Leclerc Hamiltonnal Monzában! Lehet, hogy nem volt szabályos, de olyan tökéletesen csinálta, hogy nehéz volt megbüntetni. Gyönyörűen csinálta, ezért is szeretném még látni Leclerc-t Hamilton ellen küzdeni.”