Robert Kubica még a szeptemberben, a Szingapúri Nagydíj előtt bejelentette, hogy a 2019-es idény végén távozik a Williamstől, a csapat el is búcsúztatta a lengyelt, ám az utódját nem jelentették be.

Már akkor is világos volt, hogy George Russell mellé a csapat tesztpilótája, a kanadai milliárdoscsemete Nicholas Latifi ülhet, amit tovább erősít, hogy a Forma-2-es élmenő Mexikóban, Austinban vezetett, és a jövő héten Brazíliában is vezetni fog az első szabadedzésen, ám a megbízott csapatfőnök, Claire Williams továbbra sem akarja megerősíteni a dolgot.

“Végig az volt a terv, hogy Nicholas Latifi ül az autóba azokon az edzéseken, amelyeken láthattuk őt. Ez nem egyértelmű jel, világosan közöltük, hogy a második ülést illető 2020-as bejelentésünket csak Abu-Dzabi után tesszük majd meg” – szögezte le.

Miután az Alfa Romeo hosszabbított Antonio Giovinazzival, a Williamsé a Forma-1 utolsó ülése, de egészen furcsa dolgoknak kellene történnie ahhoz, hogy azt ne Latifi kapja.

A kanadai jelenleg az F2-es bajnokság 2. helyén áll, de extrém esetben előfordulhat, hogy a szezonzáró abu-dzabi futamok után a 6. helyre csússzon, és ha így alakul, nem lesz elégséges pontja az F1-es versenyengedély, az ún. szuperlicenc megszerzéséhez.