A rajtrácsra 2019-ben visszatért Robert Kubica a nem túl fényesen sikerült idény végén elhagyja a Williams-csapatot, a lengyel jövője egyelőre nyitott.

Kubica többször is elmondta, hogy nem mondana nemet további Forma-1-es munkára, ám versenyezni is szeretne.

A versenyző az austini hétvégén azt nyilatkozta, hogy a helyzet hirtelen “komplikálttá vált, érdekes lehetőségek adódtak” számára.

Az jó ideje nem titok, hogy a Haas-csapat szívesen alkalmazná őt fejlesztőpilótaként, de pletykák szerint a Ferrari is felvenné őt hasonló pozícióba, ebben az esetben pedig egyszerre dolgozhatna a Scuderiának és a fiókcsapat Alfa Romeónak is – a szintén Ferrari-partner Haas ugyanakkor nem szeretne osztozni Kubicán.

Az amerikai alakulatfőnök, Günther Steiner elárulta, hogy emelik a tétet, 2021-re akár versenyzői ülés is kinézhet Kubicának, ha hozzájuk igazol.

“Nagyon szeretném Robertet hozzánk szerződtetni, de ehhez valami érdekeset kell neki ajánlanom a jövő tekintetében is” – nyilatkozta a lengyel TVP-nek.

“Szeretnénk, ha Kubica segítené az autónk fejlesztését. Tudjuk, hogy milyen jó ebben, mert több korábbi renault-s mérnök is nálunk dolgozik jelenleg. Mindenki nagyra értékeli a képességeit.”

“Tárgyalok Kubicával, remélem, hogy hamarosan nálunk üdvözölhetem. Komplex tárgyalásokról van szó, sok mindent figyelembe kell venni, hogy mi lehessünk a legvonzóbb opció számára. Remélem, hogy hamarosan bejelenthetjük a harmadik pilótánkat, azonban ez inkább a pilótán múlik, mint rajtunk” – magyarázta Steiner.