A vasárnapi Amerikai Nagydíjon lezárult a 2019-es egyéni világbajnoki küzdelem is, ahogy várni lehetett, Lewis Hamilton megvédte a címét, 2008, 2014, 2015, 2017 és 2018 után hatodszorra is ő lett a Forma-1 legjobbja.

Az Austinban a 2. helyen leintett 34 éves Mercedes-pilóta a versenyt követően arról beszélt, hogy igazából majd csak a szezon után ülepszik le benne az újabb siker, de a hatodik bajnoki cím megszerzése egyértelműen csak növeli a motivációját:

“Az értékelés általában csak az év végén jön, amikor vége a munkának, lekerül a teher, hátra lehet dőlni egy sörrel” – kezdte. “Ott leszek a kutyáimmal, hátradőlök, akkor fogom majd fel igazán, milyen nagyszerű év volt ez.”

“Annyira erős bennem a versenyszellem, hogy most csak arra gondolok, hogy oké, van még két futam, hogyan dolgozhatnék még jobban, hogyan javulhatnék az időmérőn (Hamilton csak az 5. rajtkockába kvalifikált Austinban – a szerk.). Még két időmérőn mehetek a pole-ért, szóval azon gondolkodom, hogyan húzhatnék majd elő olyan kört, mint tavaly Szingapúrban, hogyan kerülhetek az élre.”

“Mindig csak azt keresem, hogyan javulhatnék, imádom ezt a sportágat. Nagyon hálás vagyok, amiért az F1 célt adott az életemnek. Dolgozom a mesterművemen, még nincs kész! Úgy gondolom, időbe telik, míg az ember a szakmája mestere lesz, és bár most is úgy érzem, hogy mester vagyok, még mindig van mit tanulni, még mindig van mit hozzátenni.”

Hamilton idén 10 futamot nyert, ugyanakkor mindössze 4 pole-pozíciót szerzett, ezzel együtt világbajnoki sikere már nyáron elég biztosnak látszott.