Max Verstappen a 2018-as idény második felében új szintre lépett, túlnyomórészt hibák, ütközések nélkül versenyzett, és ezt a formát továbbvitte az idei év első felére is.

A holland a nyári szünet óta már nem remekel úgy, több balesetbe is belekeveredett, Mexikóban a rajt után az első kanyarokban Lewis Hamiltonnal koccant, majd néhány körrel később a másik Mercedesszel ért össze, Valtteri Bottas előzés közben defektet is kapott, eltolta a saját versenyét.

A futam után Hamilton azt mondta, Verstappen “megtorpedózta”, a Red Bull-pilóta buta stílusban vezet, ezért mágnesként vonzza az incidenseket, a versenyzők tudják is, hogy nem jó, ha ő van a közelükben, mert valószínű az ütközés. A ferraris Sebastian Vettel azt mondta akkor, hogy egyetért, csak ismételni tudnál az angol szavait.

Verstappen: Hamiltonék agyára mentem 1

Az Amerikai Nagydíj csütörtöki sajtónapján az újságírók természetesen reakciót kértek a hollandtól, amit ő meg is adott.

“Szerintem butaság volt ezt mondania. Úgy gondolom, hogy kemény, de sportszerű versenyző vagyok. Nem volt helyes ezt mondania. Persze beszólni könnyű. De nekem nem gond, az mindig jó, ha beszélnek az emberről, mert ez azt jelenti, hogy beférkőztem a fejükbe. Ami engem illet, én csak a saját dolgomra koncentrálok. Ennyi.”

“Az agyukra megyek, azt hiszem, ez jó dolog. De én nem érzem szükségét, hogy a sajtótájékoztatón szóljak be. Szerintem tiszteletlenség az ilyesmi, és amúgy is a pályán szeretek küzdeni, azt imádom. Természetesen keményen küzdök, de mindig a határon. Ha azt akarják, hogy mögöttük maradjak, inkább maradjanak otthon.”

“Én versenyezni akarok ellenük, ezért vagyunk itt. Autóversenyzők vagyunk, ez itt a Forma-1, mi vagyunk a legjobbak, ezért a győzelemért harcolunk. Engem ez éltet” – magyarázta.