Az F1 hivatalos oldalán megjelent a Forma-1 sportszakmai főnöke, Ross Brawn szokásos visszatekintőjének legfrissebb, mexikói kiadása, amelyben az egykori Benetton-, Ferrari-, Honda- és Mercedes-fejes egy teljes részt szentelt Max Verstappennek.

“Max Verstappen bánhatta leginkább Mexikót. A ragyogó nyár után mostanában nagyon ritkán tűnt úgy – még Szingapúrban sem –, hogy a Red Bull képes tartani a lépést a Mercedesszel és a Ferrarival, az utóbbi csapat a nyári szünet óta zsinórban hat pole-t szerzett” – kezdte Brawn.

“Mexikóban ugyanakkor a Honda-motoros alakulatnál minden összeállt ahhoz, hogy a győzelemért harcolhassanak, sőt, a favoritnak látszottak. Tovább erősítette ezt, hogy a japán erőforrást használó mind a négy autó bekerült a Q3-ba, Verstappen volt a leggyorsabb, egyedül ő ment 1:15-ös idő alá.”

F1: Verstappennél “leszállt a vörös köd” 1

 

“Max viszont elkövetett pár hibát, ami igen sokba került. Azzal indult a dolog, hogy szombaton nem vette figyelembe a Valtteri Bottas balesete után lengetett sárga zászlókat, majd nyíltan elismerte, hogy nem is lassított. Vasárnap aztán az első körön szállt le nála a vörös köd, a rajt után a 2. kanyarban ütközött Hamiltonnal. A helyzetet tovább rontotta, amikor pár körrel később egy Bottas elleni elbizakodott manőverben defektet kapott. Annyi volt a futamának” – sorolta az angol.

“Megmutatkozott a holland kora, pontosabban fiatalsága. Még csak 22 éves, szóval bőven van ideje fejlődni. A legfontosabb az, hogy tanuljon a hibáiból – ami persze igaz 50 évesen is, de 22 évesen talán még inkább. A megnyerhetőket meg kell nyerni, a megnyerhetetlen helyzeteket pedig nem, ahogy Lewis is megmutatta már – így lesz valakiből világbajnok” – adott jó tanácsot a Red Bul-pilótának Brawn.

F1: Verstappennél “leszállt a vörös köd” 2