Az év elején hivatalba lépett brazil elnök, Jair Bolsonaro döntése alapján az állami résztulajdonú olajcég, a Petrobras felbontotta 2018-ra megkötött, eredetileg öt évre szóló szerződését a McLarennel.

Érdekes módon a csapat autóin legutóbb, a mexikói hétvégén is ott voltak a cég logói, meg is kérdezték erről a főnököt, Andreas Seidlt.

“Üzleti titok miatt nem nyilatkozhatok a témáról. A partnerségünk folytatódik, a logók ott vannak az autókon, ennél többet nem mondhatok” – szögezte le.

Bár a McLaren kifelé nem kommunikál a helyzetről, nyilvánvaló, hogy új üzem- és kenőanyagpartnert kellene találniuk, ha valóban távozik a Petrobras, az elmúlt két hétben pedig két jelölt is képbe került a hírek szerint. Az egyik a Robert Kubicához kapcsolódó lengyel PKN Orlen – bár nekik a Haas lehet a fő cél –, a másik az orosz Lukoil.

Az utóbbi nevet bedobó orosz Championat ugyanakkor most arról tudósít, hogy az Orosz Nagydíj idején megindult tárgyalások sikertelenül végződtek, a Lukoil képviselői és Zak Brown McLaren-vezér “nem tudott megegyezni az együttműködés pénzügyi kérdéseiről”, írja a lap.