Noha a 2021-es szabályok kihirdetésének utolsó, végső határideje is lejár hamarosan, továbbra is bizonytalan, hogy lesz-e valami az F1 által beharangozott nagy reformból.

A csapatok között vannak olyanok, amelyek szerint az elképzelések még nem elég kiforrottak, így 2022-re kellene halasztani az új szabályok bevezetését.

Csakhogy a legutóbbi Mexikói Nagydíj megint olyan volt, hogy az élmezőnyben senki sem tudott támadni senkit, ez a vonatozás pedig senkinek sem jó. Ross Brawn szerint Mexikó pontosan rámutatott, miért van szükség minél hamarabb az új szabályokra.

“Kár, hogy nem igazán voltak csaták a pályán, különösen az éllovasok között” – fejtegette Brawn. “Pedig minden adott volt egy potenciálisan izgalmas versenyhez egy olyan pályán, ahol nagyon is lehetséges előzni.”

“Ugyanakkor ismét kiderült, hogy amikor az autók és a versenyzők nagyjából egyformák, nemcsak az előzés, hanem az elöl haladó megközelítése is nagyon nehéz.”

“Aki néhány körön át túl közel marad, tönkreteheti a gumijait. Azok a javaslatok, hogy halasszuk el egy évvel az új szabályok bevezetését, nagyon bosszantóak, mert a helyzet évről évre csak egyre rosszabb lesz a jelenlegi autókkal.”

“Az új aerodinamikai koncepciót pontosan azzal a konkrét céllal fejlesztettük ki, hogy jóval könnyebb legyen követni az elöl haladó autót. Előzni most csak akkor lehet, ha 1-2 másodperces különbség van köridőben, kisebb különbségnél lényegében nincs esély.”

“Vajon hány lehetőséget vesztegettünk már el, hogy szoros csatákat lássunk?”