Amilyen jól indult a Forma-1-es Mexikói Nagydíj hétvégéje Max Verstappennek, annyira rosszul ért véget. A Red Bull hollandja hatodik lett, ami önmagában talán még elfogadható lenne, ám figyelembe véve azt, hogy az időmérőn ő volt a leggyorsabb, majd egy büntetés miatt a negyedik helyről indulhatott, ráadásul egy defekt miatt a mezőny végét is megjárta, rögtön más megvilágításba helyezi az eseményeket.

Verstappen már a rajtnál kakaskodásba keveredett Lewis Hamiltonnal, ám innen még elérhető távolságban voltak a jobb pozíciók is a pilóta elmondása szerint.

“Természetesen nem ebben a pozícióban akartam végezni, de a körülményeket figyelembe véve nagyon jó futamunk volt” – mondta a holland a leintést követően. “Jól rajtoltunk, Lewist pedig az egyik Ferrari kitolta a fűre. Emiatt egy kis lendületet vesztett, de az egyes kanyar külső ívén visszajött. A második kanyarba menet túl mélyre ment, amikor védekezett, ezért a fűre kellett hajtanom. Még ekkor is sok volt hátra a versenyből” – tette hozzá. 

Végül azonban egy másik Mercedes, Valtteri Bottasé pecsételte meg versenyét.

“A hajtűben megelőztem Valtterit, és az első szárnyával elkapta a jobb hátsó gumimat. Nem volt igazán rózsás a helyzet, tönkretették a versenyemet” – nyilatkozta a Red Bull-pilóta.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!