Esteban Ocon Renault-hoz való igazolását követően megkérdőjeleződött Nico Hülkenberg jövője a Forma-1-ben. A német előtt ugyanis egyre csak zárulnak be az ajtók: a Haasnál már biztosan nem lesz hely a számára, ahogyan a Williamsnél és az Alfa Romeónál sem, miután utóbbi csapatnál Antonio Giovinazzi az utóbbi időkben nyújtott, javuló teljesítményével, illetve a Ferrari hátszelével megtarthatja a helyét.

2011 óta először maradhat ülés nélkül Hülkenberg, de úgy látja, hogy ezt követően már nem fog tudni visszakerülni a Forma-1 körforgásába. „A pályafutásom elején, 2010 után még volt esélyem, de a pályafutásom végén? Kötve hiszem” – nyilatkozott lemondóan Hülkenberg az esélyeiről.

„Külső szemlélők néha azt állítják, hogy kétségbeesetten próbálok az F1-ben maradni, de ez nem igaz! Imádom a Forma-1-et és a versenyzést, és valóban szeretném folytatni, de ha nem lesz rá lehetőségem, el kell, hogy fogadjam. Volt 10 jó évem, csúcs- és mélypontokkal” – folytatta gondolatait.

Hülkenberg nem tagadja, vonzó opció lenne számára a Formula-E. Igaz, ahhoz már késő, hogy a sorozat hatodik szezonjában csatlakozzon a mezőnyhöz, mivel már csak szűk egy hónap van hátra a rajtig.

„Mindenre azt mondom, hogy ’soha ne mondd, hogy soha’. Nem tudom, mi fog érdekelni 12 vagy 18 hónap múlva, nehéz megmondani. Ha rosszul alakulnak a dolgok, idővel változik a perspektíva, de a soron következő szezon kapcsán nem ezt látom” – jegyezte meg a német, aki év végére már 177, valószínűleg dobogós eredmény nélkül F1-es rajttal fog rendelkezni.