Terjedelmes anyagot közölt az olasz Gazzetta dello Sport Maranello új kedvencéről, a jövő sztárjának szánt Charles Leclerc-ről. Noha a cikk célja vélhetően az volt, hogy ismét tudatosítsa mindenkiben, mekkora szupertehetség a monacói, közben néhány érzékeny információ is kiszivárgott róla.

Leclerc-ről a Formula Medicine alapítója és vezérigazgatója, Riccardo Ceccarelli beszélt. A Formula Medicine egy élsportolók, de különösen autóversenyzők mentális felkészítésére létrehozott intézmény, ahova Leclerc már 13 éves kora óta jár.

A monacóit menedzsere, Nicolas Todt vitte Ceccarellihez, aki már a gokartos éveiben biztos volt abban, hogy Leclerc kivételes tehetség. Ezt a monacói tesztsorozatának eredményei is alátámasztották: a többi között reakcióidőt, koncentrációs képességeket, memóriát és vizuális-koordinációs képességeket vizsgáló teszten Leclerc 25-ből 24 pontot ért el.

“Ezen a teszten nagyjából ezer versenyzőt vizsgáltunk az évek során, közülük két-három olyan volt, aki egyáltalán megfelelt” – mondta Ceccarelli Leclerc majdnem maximális pontszámának értékével kapcsolatban.

Kiderült ugyanakkor az is, hogy Leclerc hajlamos dühbe gurulni, és emiatt energiát veszít. “Minden egyes teszten nyerni akart. És ha erre nem volt képes, dühbe gurult.”

“A düh az energia és motiváció jele, de kontraproduktívvá válik, ha az agy nem képes kontrollálni. A tökéletes versenyző az, aki nyugodt, de megvan benne a gyilkos ösztön.”

“Charles-nak le kell higgadnia. Sok képzést kapott a fejlődéshez: a kulcs az önanalízis, illetve a hibák beismerésének képessége. Charles a kocsiból kiszállva nagyon kedves srác, de a pályán nem ismer könyörületet. Ebből a szempontból Ayrton Sennára emlékeztet.”