Noha a Ferrari a nyári szünet utáni összes pole pozíciót megszerezte, Szingapúr óta nem sikerült futamgyőzelmet aratnia a csapatnak. Oroszországban és Japánban is porszem került a gépezetbe, Mexikóban már nyerni szeretnének az olaszok.

“Két olyan versenyen vagyunk túl, amelyeken jobban is teljesíthettünk volna. Mexikóba úgy érkezünk, hogy a győzelem a célunk” – jelentette ki határozottan Mattia Binotto csapatfőnök.

“Szeretnénk megszerezni zsinórban hatodik pole-unkat, amit aztán győzelemre is váltanánk.”

Mexikó magaslaton fekszik, ami nem könnyíti meg az autók beállítását a hétvégére. “A mexikói pályának számos olyan tulajdonsága van, ami feladja a leckét, ezek közül több is összefüggésben van azzal, hogy kétezer méterrel a tengerszint felett versenyzünk.”

“Ez különösen összetetté teszi a kasztni és az erőforrás beállításainak finomhangolását, ennek a pályának nagyon egyedi követelményei vannak.”

“A pályán többféle kanyar kombinációja, illetve egy hosszú egyenes van, amelyen évről évre rekordközeli végsebességek születnek. A beállítások terén jó kompromisszumra van szükség, hogy gyorsak legyünk az egyenesben, de a kanyarokban is megfelelő legyen a leszorítóerő.”