Lewis Hamilton nem titkoltan rajong a kétkerekűekért, a 2018-as idény után suberbike-os privát teszten is részt vett. A hamarosan hatszoros világbajnok angol az év végén még komolyabb motorra ülhet, állítja a hétszeres bajnok MotoGP-legenda, Valentino Rossi.

A Mercedes-csapat és a Doktor Yamaha-csapatának közös szponzora a Monster energiaital, amely összehozna egy járgánycserés tesztet.

“Jó ideje szóba került már ez, csodálatos lenne megvalósítani. Próbálnak megszervezni egy napot, amikor ő kipróbálhatná az én M1-esemet, én pedig az ő Mercedesét. Remélhetőleg sikerül majd! F1-es autót vezetni mindig baromi jó” – mondta a MotoGP múlt hétvégi, motegi fordulóján a 40 éves olasz.

Rossi számára egyáltalán nem idegen a Forma-1, a motoros a kétezres évek második felében többször is komolyan tesztelt a Ferrarival, igaz, a kategóriaváltás elmaradt – ahogy az sem valószínű, hogy Hamilton a teszt után kétkerekűekre nyergelne át.

“Mindig is imádtam a motorokat, de már túl öreg vagyok a MotoGP-hez. Nem vagyok olyan bukásálló, mint a fiatal Marquez” – mondta korábban Hamilton a 26 évesen már hatszoros bajnok spanyolra utalva.

A közös teszt időpontjáról és helyszínéről egyelőre természetesen csak találgatni lehet, de a Forma-1-es szezonzáró után így is, úgy is maradnak a csapatok Abu-Dzabiban a gumiteszt kedvéért, így logikus lenne december elején ott megtartani az eseményt.