A Red Bull idén új korszakot nyitott a Hondával, és bár az idény kicsit nyögvenyelősen indult, nyáron két futamgyőzelem – Ausztria, Németország – és egy pole – Hungaroring – is összejött nekik. Az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko összesen öt futamgyőzelmet jósolt maguknak az idei évre, de Max Verstappen most, négy fordulóval a vége előtt úgy érzi, nem lesz már több diadal.

“Úgy vélem, egy olyan pálya sem lesz már idén, ahol különösen jók lehetünk. Szerintem pillanatnyilag az a maximum, ha minden hétvégén a dobogó közelében tudunk végezni” – utalt arra, hogy a nyári szünet óta a csapat jóval versenyképtelenebb lett.

A bajnokság jövő héten a Mexikói Nagydíjjal folytatódik, a versenyt az elmúlt két évben Verstappen nyerte, de nem számít triplázásra.

“Realistának kell lenni. Igen, az elmúlt két évben jól szerepeltünk ott, de úgy gondolom, hogy idén sokkal nehezebb a dolgunk, főleg az autó balansza tekintetében. Szóval nem számítok ismétlésre, főleg a Ferrari formáját látva – nagyon gyorsak az egyenesekben. Már akkor is jó munkát végzünk, ha a dobogóért küzdhetünk majd.”