Az F1-ben 2000 és 2016 között versenyző, a Brawn GP-vel 2009-ben világbajnoki címet szerző Jenson Button a talkSPORT rádiónak adott interjút, amelyben többek között a Red Bull 22 éves tehetségét, Max Verstappent méltatta.

“Azt hiszem, ő a leggyorsabb versenyző, aki valaha is Forma-1-es autóban ült” – tett nagy kijelentést az angol. “Szerintem hihetetlenül gyors.”

“Az idei év előtt voltak hibái, ahogy az egy fiatal versenyzőtől várható is, de mostanra fantasztikus munkát végez. Komolyan hiszem, hogy egészen különleges versenyző.”

A 22 éves holland minden bizonnyal tényleg sokra viheti még az F1-ben, de egyelőre “csak” hét futamgyőzelemnél jár, miközben Button volt mclarenes csapattársa, Lewis Hamilton lassan beéri Michael Schumachert a győzelmek számában (91 vs. 82), az év végén pedig már hatszoros világbajnok lesz. Sokan a legnagyobbak között emlegetik Hamiltont, de Button szerint nincs értelme az ilyen összehasonlításoknak.

Verstappennél gyorsabb pilóta nem volt még az F1-ben? 1

“Lewis nagyon jó. Három évig csapattársak voltunk, szóval személyesen láttam, mennyire az. Fantasztikus adottságai vannak. De domináns csapatnál vezet.”

“Nagyon élveztem az idei szezont, mert a Ferrari és a Red Bull is képes volt futamokat nyerni, baromi jó volt nézni, de az idény egészét tekintve a Mercedes nagyon domináns volt. Lewis fantasztikus munkát végzett versenyzőként, mindent megtett, amit elvártak tőle, de nem lehet korábbi korszakok versenyzőivel összehasonlítani. Az egész sportág más volt annak idején.”