A jelen állás szerint az élcsapatok felállásában nem lesz változás 2020-ra – csak Alexander Albon, pontosabban a második Red Bull-ülés sorsa nem 100%-osan biztos –, de a gondolatkísérleteket semmi sem akadályozza.

Az egykori Benetton- és Renault-főnök, Flavio Briatore egy friss interjúban arról beszélt, vajon ki lehetne jövőre az addigra már hatszoros világbajnok Lewis Hamilton fő kihívója, vagy akár tökéletes csapattársa.

“Szerintem Verstappen, Leclerc és Hamilton is győzhet. Ha Bottas helyett Leclerc lenne a Mercedesnél, a két pilóta majdnem egy szinten lenne” – mondta az olasz. “Véleményem szerint a legjobb páros az lenne, ha Hamilton mellett Verstappen vagy Leclerc vezetne a Mercedesnél.”

Míg Leclerc Ferraritól való távozása 2020 után is kizártnak tűnik, Verstappen Mercedeshez való átigazolása nagyon is valószínű – ha a holland jövőre nem lesz világbajnok, vagy legalább nem küzdhet majd valódi esélyesként, szinte biztos, hogy a német márkánál folytatja – a Merci már az F1-be kerülése előtt felfigyelt a fiatal tehetségre, de ők nem tudtak neki helyet biztosítani, ráadásul édesapja, Jos szoros barátságot ápol a főnök Toto Wolff-fal.