A Red Bull-os Max Verstappen bő két hete ünnepelte 22. születésnapját, míg a ferraris Charles Leclerc épp ma lett annyi – a két ifjonc a közvélekedés szerint az elkövetkező évtized két legnagyobb Forma-1-es csillaga lesz, de van, aki szerint nem is kérdés, melyikük a jobb.

Annak ellenére, hogy Verstappen idén már ötödik évét tölti az F1-ben, jóval tapasztaltabb, az egykori Ferrari-versenyző, Eddie Irvine szerint egyértelműen a hollandhoz hasonlóan idén eddig két futamgyőzelmet szerző monacói a jobb pilóta.

„Nem vitás, hogy Leclerc sokkal-sokkal jobb” – állította Michael Schumacher egykori csapattársa.

„Négy pole-t szerzett idén (sic! – valójában hatot, a szerk.), pedig nem is övé a legjobb autó – bocs, Ferrari! –, míg Verstappen továbbra is buta hibákat követ el annak ellenére, hogy ő már évek óta az F1-ben van, sokkal régebben, mint Leclerc.”

„Charles nagyon összeszedettnek tűnik, olyannak, aki nem hibázik. Kettőnél több győzelme is lehetne, pedig tényleg nem az övé a legjobb autó. Ez sokat elárul. Amit pedig Hamilton ellen művelt Monzában, az őrületes volt, talán nem 100 százalékosan szabályos, de lenyűgöző volt nézni. Nagyon okos, intelligens és jó pilóta. Sokkal jobb Verstappennél, számomra ez nem is kérdés” – magyarázta az északír veterán.