Az eredetileg kitűzött június végi időpont helyett október 31-ére napolták el a 2021-es Forma-1-es reformcsomag véglegesítését, de úgy tűnik, közeledés helyett inkább távolodnak az álláspontok.

A csapatok szerdán Párizsban, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) központjában tárgyalnak majd a felügyelőszervezet és az F1 vezetőivel, de miután az alakulatok Szuzukában egy belső szavazáson 6-4 arányban elutasították a ’21-re tervezett műszaki változásokat, nagy kérdés, hogy lesz-e megegyezés.

Az ellenzők közé tartozik a vétójoggal is rendelkező Ferrari, a főnök, Mattia Binotto a Japán Nagydíj után így nyilatkozott a helyzetről:

“Hosszú lenne ebbe belemenni, és nincs is sok köze a most lezajlott futamhoz. Mondjuk úgy, hogy vannak még vitatott kérdések.”

“Meg kell őriznünk a sportág esszenciáját, azaz azt, hogy a csapatok megfelelő jutalmat kapjanak az eredményeikért. A Forma-1 ilyen, nem pusztán show. Elég hosszú listánk van a kifogásainkról, de nem hiszem, hogy most részleteznem kellene ezeket” – nyilatkozta az olasz.