Lewis Hamilton jó eséllyel megnyerhette volna a Japán Nagydíjat, ha a Mercedes nem hívja ki másodszor is kereket cserélni. De a csapat kihívta, ellenkező esetben a versenyben vezető Valtteri Bottastól vette volna el a győzelmet, ezt pedig Toto Wolff sem merte felvállalni.

Hamilton az idényben sokadszor is kritizálta a csapata stratégiáját, Wolff azonban nem csinál nagy ügyet ebből, szerinte ez teljesen normális.

“Aki a versenyben vezet, annak védenie kell a pozícióját. Aki azonban harmadik, az vállalhat több kockázatot” – magyarázta Wolff.

“Mi azt tettük, hogy védtük az első helyet Valtterivel, amikor Sebastian kiállt másodszor. Az összes jó versenyzőt felhúzza, ha nem nyerhetnek, szóval ez teljesen normális.”

Hamilton az első kiállása után egész pontosan azt mondta, hogy a csapat “elcseszte”, amikor nem a kemény gumikat tette fel a közepesek helyett. “Jobb tervezéssel meg tudtam volna csinálni az egy kiállást” – vélekedett Hamilton.

“Azzal, ahogy végül használtam, illetve ahogy kérték, hogy használjam a gumikat, nem jutottam volna el a végéig. De ha az elejétől fogva másképp vezettem volna, meg lehetett volna csinálni. De ez már csak utólagos okoskodás.”