Sebastian Vettel körrekorddal szerezte a sorozatban ötödik Ferrari-pole-t a Forma-1-es Japán Nagydíj – rendhagyó módon vasárnap délelőtti – időmérő edzésén. Az olasz csapatnak az első sort Charles Leclerc biztosította be, míg a Mercedesek Valtteri Bottas vezetésével a második sorba szorultak. Az első három helyezettel 1996 Forma-1-es világbajnoka, Damon Hill készítette az interjúkat.

Sebastian Vettel, Ferrari (1.): „Nem volt könnyű helyzetünk, mert teljesen más körülményekkel kellett szembenéznünk, mint pénteken. A fő az, hogy előbújt a nap, az emberek boldogok. Egyáltalán nem számítottunk erre az első sorra. A 2-es kanyarnál nem használtam a fékeket, amit nagyon élveztem. Ezzel azonban csak részben végeztük el a dolgunkat.”

A német azt is elárulta, hogy a Q3 előtt csukott szemmel maga elé képzelte a tökéletes kört. Talán még valamivel gyorsabb is voltam!” – viccelődött.

Charles Leclerc, Ferrari (2.): „Seb elképesztő kört pakolt oda, egész hétvégén nagyszerű volt. Őszinte leszek, most szenvedtem a körömön. Az utolsó szektorban volt néhány hibám, de ettől függetlenül nem volt esélyem a pole-ra. Seb túl gyors volt, gratulálok neki! A szabadedzések után meglepő, hogy 1-2-ben zártunk, de a verseny a legfontosabb. Remélhetőleg tartani tudjuk ezeket a pozíciókat, habár nem lesz ez könnyű, mert a Mercedesek versenytempóban nagyon erősek.”

Valtteri Bottas, Mercedes (3.): „Elég erősnek tűntünk, de mindig is tudtak, hogy van még valami a Ferrari tarsolyában. Érinthetetlenek voltak a Q3-ban. Új csomagunk van, amivel jobb az autó, de ez nem elég. Minden tőlünk telhetőt megpróbálunk megtenni, még semmi sincs veszve, meglátjuk, mihez tudunk majd kezdeni. Mindig jó érzés, ha az ember a csapattársa előtt zár. Megpróbáljuk kihozni a maximumot a helyzetből, majd elválik, sikerül-e.”