Még a nyár folyamán robbant ki Daniel Ricciardo és ex-menedzsere, Glenn Beavis ügye, amely a londoni Legfelsőbb Bíróság elé került. Beavis kezdeményezte a pert, 20 százalékos részesedést követelve az ausztrál pilóta renault-s szerződéséből.

Azt állította ugyanis a menedzser, hogy segített a tárgyalások folyamán, valamint abban, hogy létre is jöhessen a mintegy 55 millió dollár értékű, két évre szóló kontraktus.

Végül a felek a hosszas jogi hercehurca helyett a békés, peren kívüli megegyezést választották, de azt nem tudni, hogy mekkora összeget kapott Beavis – derült ki egy szerdán közzétett közleményből.

„Daniel Ricciardo és Glenn Beavis örömmel erősítik meg, hogy barátságosan megegyeztek, az összegeket békés úton rendezték, és ezzel véget vetettek a londoni Legfelsőbb Bíróság eljárásának. Daniel és Glenn minden jót kívánnak egymásnak a jövőre nézve” – áll a közleményben.

Ricciardo és Beavis együttműködése 2013-ban vette kezdetét, amikor az akkori Red Bull-növendék még a Toro Rossónál versenyzett. A felek 2018 második felében szakítottak.