A Red Bull 2018 végén búcsút intett a Renault-nak, hogy az idei évtől a Honda erőforrásaival érje be a Mercedest és a Ferrarit. Bár voltak biztató jelek, jó hétvégék, a japánok terméke és a Red Bull egyelőre továbbra is hátrányban van, de az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko szerint 2020-ra tényleg ott lesznek az élen.

“A kasztnit illetően szerintem sokkal jobb munkát végzünk majd, mint idén. A Hondánál folyó fejlesztési munka alapján pedig hisszük, hogy jövőre már végig egy teljesítményszinten leszünk a Mercedesszel és a Ferrarival” – állította a Motorsport.comnak.

Azért is lenne fontos az előrelépés a Red Bullnak, mert sztárpilótájuk, Max Verstappen szerződése a jövő év végén lejár, ha nem teljesül az ígéret, hogy minden idők legfiatalabb Forma-1-es világbajnokává teszik, 2021-re máshol kereshet helyet.

“Kritikusnak nem nevezném a következő évet, de az lesz az utolsó, amikor Maxot a legfiatalabb bajnokká tehetjük, szóval teljesítenünk kell. De tudjuk, hogy a génjeinkben van ez, győznünk kell. Nem feltétel, hanem kötelező.”