A Forma-1-ben utoljára a 2014-es szezonzáró Abu-dzabi Nagydíjon vezetett japán versenyző a Caterhamnél alkalmazott Kobajasi Kamui személyében.

A hétvégi Japán Nagydíjon újra pályára lép egy japán: a motorszállító Honda istállójához tartozó Jamamoto Naoki a Toro Rossónál vezet majd az első szabadedzésen Pierre Gasly helyén.

A Super Formula- és Super GT-bajnok Jamamoto 31 éves, így világos, hogy nem az F1-es karrier első lépcsőjét látjuk, a versenyző bevetése sokkal inkább csak gesztus a hazai közönség és a Honda felé.

“Először is szeretnék köszönetet mondani a Toro Rossónak, a Red Bullnak és természetesen a Hondának a lehetőségért! Örömömre szolgál, hogy a hétvégén Forma-1-es autót vezethetek, gyerekkori álmom volt ez. Az, hogy a japán versenyzők számára nagyon fontos szuzukai pályán, ekkora közönség előtt tehetem majd meg, még különlegesebbé teszi majd az élményt. A fő célom az lesz az edzésen, hogy a lehető legjobb munkát végezzem a csapat számára, a hétvége további részére hasznos adatokat, információkat gyűjtsek” – mondta a pilóta.