A Forma-1-ben a jövő évben három hétvégén kísérleteznek majd az időmérővel, a jól ismert formátum helyett szombaton – a bajnokság aktuális állását véve – fordított rajtrácsos sprintversenyt tartanak, hogy annak eredménye alapján osszák ki a vasárnapi rajthelyeket.

A pilóták többször jelezték már, hogy nem tetszik nekik az ötlet, most épp a Red Bull-os Max Verstappen kelt ki ellene saját honlapján.

“A versenyzők találkozón vettek rész a Forma-1 tulajdonosaival. Sokat beszéltünk arról, hogy mit szeretnénk mi, a versenyzők” – írta a holland.

“Semmi sem dőlt még el, de mi nagyon nem szeretnénk valami amerikai pankrációt, ahol minden mesterséges, minden kamu. Világosan jeleztünk, hogy ebből nem kérünk.”

“Szerintem az időmérő jó úgy, ahogy van. Nem is tudom, hogyan lehetne változtatni rajta” – tette hozzá.

2021-re az autók is radikálisan átalakulnak, a padlólemez szívóhatására építő, jóval kevésbé érzékeny szárnyakkal szerelt F1-esek sokkal könnyebben tudják majd egymást követni, sokkal könnyebben tudnak majd előzni, ugyanakkor az autók nehezebbek és lassabbak is lesznek.

“A jelen állás szerint az autók körönként három másodperccel lesznek lassabbak. Ez jó sok. Szerintem könnyíteni kellene rajtunk, de a motor hibridkomponensei és az akkumulátorok miatt ez nehéz” – panaszolta.