Hetek óta vissza-visszatérő téma, hogy a Forma-1 fejesei megkavarnák a hétvégék szokásos lebonyolítását, jövőre több versenyhelyszínen is kísérleteznének alternatív formátumokkal. Az időmérőt például egy sprintversennyel váltanák ki, amelyen a vb-állás fordított sorrendjében állhatnának fel a rajtrácsra a pilóták.

Noha a csapatok állítólag támogatják az újításokat, a versenyzők mereven elutasítanak minden fordított rajtsorrendes ötletet, mert ez szerintük teljesen ellentétes a versenyzéssel.

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke szerint érdemes lehet kipróbálni néhány ötletet. “Néha kísérletezni kell. Ha ki sem próbálunk valamit, honnan tudjuk, hogy működik vagy nem?” – fogalmazott Steiner.

“Szóval én támogatom ezt, azzal a kikötéssel, hogy ha valami nem működik, azt rögtön ismerjük be. Ami nem működik, azt nem szabad folytatni.”

Steiner szerint a 2021-es reformoktól sem lehet csodát remélni. “A versenyzőknek az a bajuk, hogy a mezőny nem elég szoros. Mindenki tudja ezt, de mit tudunk tenni ellene? A költségplafon bevezetését.”

“Csakhogy a költségplafon jelenleg még mindig túl magas. Szóval ha az élmezőny versenyzői nem elégedettek a sport jelenlegi helyzetével, szólniuk kell a csapataiknak, hogy menjenek bele a költségplafon csökkentésébe.”