Régen szerepelt már olyan jól a Haas, mint a Forma-1-es Orosz Nagydíjon: Kevin Magnussent kilencedik helyen értékelték, habár a nyolcadik helyen intette le a kockás zászló. A dán így is az amerikai istálló legjobb eredményét érte el a németországi verseny óta.

Magnussen egy alkalommal lecsúszott a pályáról a kettes kanyarban. A versenybírák előre kijelölték az útvonalat, amit ilyen esetben követni kell: két táblát kellett balról megkerülni. A Haas versenyzője azonban csak az egyiket kerülte meg, így az előre lefektetett szabályokat megszegte. A stewardok kérdés nélkül 5 másodperces büntetést és egy büntetőpontot osztottak ki neki.

“Ha nem lennének ilyen idióta döntéshozóink, nyolcadikak lehettünk volna” – mondta a leintést követően a csapatrádión. “Köszi srácok. Mekkora sz*rság már.”

A büntetőpontok miatt nem kell aggódnia Magnussennek, az elmúlt 12 hónapban ez volt az ötödik neki.

Francia csapattársának, Romain Grosjeannak nagyon hamar befejeződött a szocsi száguldás. Már az első körben kiesett, a szezonban már hetedjére, azaz majdnem a versenyek felén. Ezúttal azonban nem saját hibájából kényszerült feladni a versenyt, az alfás Antonio Giovinazzi “segített neki”.

“Nem láttam sok mindent, előbb a levegőben, aztán a falban voltam. Még felvételeket sem láttam az esetről” – mondta. “Csalódott vagyok. Legszívesebben beleütnék egy falba” – tette hozzá, és sajnálja, hogy nem tudták megmutatni, mennyit javult az autójuk. A Haas az orosz hétvégén újra a szezonnyitón használt specifikációval futott.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!