A BBC információi szerint 2021-től a Mercedes újra a McLaren motorszállító partnere lesz. A két gyártó partneri viszonya egészen a múlt századig nyúlik vissza: 1995-től 2014-ig a stuttgarti márka V10-es, V8-as, majd V6-os erőforrásai duruzsoltak a wokingi istálló autóiban. Ez idő alatt három egyéni és két konstruktőri világbajnoki címet szereztek.

A jelenleg Renault-motorokat használó alakulat 2015-ben rossz lóra tett, amikor a Forma-1-be éppen visszatérő Honda mellett tették le a voksukat. A japánok termékeit három évig használták, az együttműködésnek pedig csúfos lebőgés lett a vége a sorozatos műszaki hibák és az autó tervezésével kapcsolatos problémák miatt.

A jelenlegi szóbeszédek alapján a franciák erőforrása is csak három évig hajthatja a papajaszínű autókat. A dolgok jelenlegi állása szerint a Renault a motorbeszállítók közül a leggyengébb erőforrással rendelkezik, ráadásul a megbízhatóság terén is akadnak gondjaik.

Újra láthatjuk a McLaren-Mercedest az F1-ben 1

Hamarosan Mercedes-felirat kerülhet a Renault helyére a motorborításra

A jól értesültek tudni vélik, hogy a McLaren-Mercedes partneri kapcsolat az F1-es nagy szabályváltoztatási csomagjának bevezetésétől, 2021-től 2024 végéig tart majd. A váltásnak állítólag két fontos oka volt: amellett, hogy a Mercedes-motor erősebb és megbízhatóbb, még olcsóbb is.

Frissítés: szombat délelőtt a felek hivatalosan is bejelentették az együttműködést.

Kövesd Facebook-oldalunkat, hogy ne maradj le a Forma-1 legfrissebb híreiről!