A Szingapúri Nagydíj időmérőjén a ferraris Charles Leclerc sorozatban harmadik pole-pozícióját szerezte meg, de az első rajthelyből nem lett harmadik futamgyőzelem, ugyanis a bokszkiállását előbb letudó Sebastian Vettel akkora előnyt autózott ki, hogy a monacói csak mögé tért vissza a pályára a saját kerékcseréje után.

Leclerc a futam alatt nem rejtette véka alá az elégedetlenségét, a csapatrádión többször is értetlenségét fejezte ki, és kerek perec kimondta, hogy szerinte nem fair, hogy csapattársa mögé került.

A monacói ifjonc mostanra lehiggadt, az Orosz Nagydíj csütörtöki sajtónapján azt mondta, hogy bár továbbra sem örül neki, hogy így alakult a múlt vasárnapi futam, hasonló rádiózás nem várható tőle újra.

“Úgy gondolom, hogy jócskán túlreagáltam a dolgokat, ez is mutatja, hogy van még mit tanulnom. Semmi szükség nem volt erre abban a helyzetben. A csapat jól döntött, az első két helyen értünk be. Másféle stratégiával nem lett volna meg a kettős győzelem, márpedig ez a legfontosabb” – magyarázta.

“Az autóban ülve sosem könnyű, buzog az adrenalin. A győzelem gondolatával kelek, a győzelem gondolatával fekszem, szóval néha nem könnyű. De jobban kell uralkodnom magamon az ilyen helyzetekben, és – hogy is mondjam szépen? – egyszerűen be kell fognom a pofámat. Tanulni fogok ebből, igyekszem, hogy ne forduljon elő ilyesmi újra” – ígérte.

Leclerc: Túlreagáltam, legközelebb befogom! 1