Bár a motorcserés hátrasorolás és az első szabadedzésen történt lerobbanás miatt amúgy sem indult jól a hazai versenyhétvégéje, Danyiil Kvjatnak más dolog is bosszúságot okozott Szocsiban.

A Forma-1-ben a jelenlegi szabályok szerint a versenyzőknek alapvetően változatlan sisakfestéssel kell végigcsinálniuk egy-egy idényt, egy hétvégére van felmentés, amikor változtathatnak.

Kvjat a hazai futamára szeretett volna élni ezzel, a piros-kék festésbe a nemzeti színek harmadik elemét, a fehéret vette fel hangsúlyosan (nyitóképünkön a háttérben), de a versenyigazgató, Michael Masi nem hagyta jóvá a cserét, ugyanis az orosz már az Olasz Nagydíjon is használt egy módosított festést, akkor a piros szín uralkodott el a bukóján (lenti képünkön).

Az apró változtatások ugyanakkor át szoktak csúszni, az annak idején majdnem minden hétvégén más-más festéssel induló Sebastian Vettel a mai napig fordulónként módosítgat, az alapvetően fehér bukón néha ezüst, néha arany, néha matt részletek adnak ki új mintát, ahogy a német és az olasz trikolór formája, elhelyezése is változik.

F1: Letiltották Kvjat sisakfestését 1