A Williams és Robert Kubica a múlt héten, a Szingapúri Nagydíj előtt jelentette be, hogy a lengyel a 2019-es idény végén elhagyja a csapatot.

Kubica utódjaként kézenfekvő jelölt a csapat tesztpilótája, a Forma-2-ben szépen teljesítő pénzes kanadai, Nicholas Latifi, ám az alakulatnál idén bemutatkozott Mercedes-jelölt, George Russell legszívesebben a Renault-tól távozó, egyelőre 2020-as hely nélkül álló Nico Hülkenberget látná maga mellett.

“A lehető leggyorsabb, jó hírű, tapasztalt pilótát szeretném csapattársamul. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy bizonyítsam, készen állok a csapat vezetésére, ha újonc (Latifi) kerül mellém, de nagyon örülnék, ha Hülkenberg jönne hozzánk” – mondta Szocsiban a fiatal angol.

A főnök, Claire Williams így beszélt az előttük álló döntésről:

“A tapasztalt pilóta igazolása melletti egyik érv az, hogy képes lenne a csapat vezetésére. De nincs kőbe vésve, hogy egy fiatal nem lenne képes erre. George a tökéletes példa, hiszen ez csak az első F1-es éve, de egy nehéz idényben is képes előre vinni a csapatot, méghozzá mosolyogva.”

F1: Hülkenbergért lobbizik a Williams-újonc 1

Hülkenberg ifjoncként a Williams tesztpilótája volt, 2010-ben pedig náluk is mutatkozott be a Forma-1-ben, ám az ígéretes németet egy év után elküldték, hogy helyet csináljanak a venezuelai olaj-dollármilliókat hozó Pastor Maldonadónak. Annak idején azt mondták, remélik, hogy dolgozhatnak majd még valamikor Hülkenberggel a jövőben.

Hiába a régre visszanyúló kapcsolat, a német a múlt héten a Williams sereghajtó mivolta miatt gyakorlatilag kizárta a visszatérést, így tulajdonképpen csak az Alfa Romeónál lehet reális esélye az F1-es folytatásra. A 32 éves versenyző csütörtökön Szocsiban azt mondta, pár héten belül tisztázódhat a jövője.